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Q:  Is it possible to shorten task 1 and allocate the remaining time to task 2 for a POP that is 

still 24 months?  We feel that spending less time on task 1 is a possibility, but want to ensure 

that this is desirable to DHS.  If so, would proposing a shorter task 1 be advantageous? 

 
A: The timeline for Task I and Optional Task 2 in BAA 12-09 section 1.8.2.1 states “It is 

anticipated that Task 1 will be 12 months in duration.” and in section 1.8.2.2 states “It is 

anticipated that Optional Task 2 will be 12 months in duration.”  The “anticipated” duration for 

each task is provided as guidance and is not a requirement.  The offeror is permitted to propose 

any timeline that is supported by the technical and cost proposal. 
 


